wtorek, czerwca 06, 2017

Bagietka zapiekana z pesto i pomidorami

Pyszna grillowa potrawa, którą możecie również zabrać na piknik. 
Smakuje genialnie, połączenie czosnkowego pesto, pomidora i oscypka jest strzałem w 10, do tego orzeźwiające świeże zioła i jestem w niebie! :)


Potrzebujemy:

Bagietkę kroimy na 4 części, każdą z nich kroimy jeszcze na dwie kromeczki. 
Na każdej z kromeczek rozsmarowujemy po łyżeczce pesto i oprószamy lekko tartym serem, na nim układamy grube plastry pomidora, posypujemy również tartym serem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i pieczemy do momentu, aż ser się rozpuści.
Po wyjęciu posypujemy posiekanymi świeżymi ziołami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję Ci Drogi Czytelniku za cenny komentarz :)