wtorek, listopada 14, 2017

Spaghetti chili con carne

Spaghetti, do którego przygotowania natchnęła mnie potrawa chili con carne. Właściwie nie ma tutaj ostrości, ale danie jedzą dzieci, więc Wy możecie sobie nieco jej dodać. ;)


Potrzebujemy:
Warzywa ścieramy na tarce i podsmażamy na oliwie z oliwek.
Do warzyw dodajemy zmielone mięso i dusimy wszystko razem około 25 minut. Następnie patelnie odkrywamy i odparowujemy wodę i soki. Po odparowaniu dodajemy sos pomidorowy, bazylię i kukurydzę. Całość doprawiamy, mieszamy i gotujemy razem około 3 minuty.
W międzyczasie gotujemy makaron według wskazówek producenta.
Gorący sos mieszamy z odcedzonym makaronem. Podajemy z kiełkami czerwonej kapusty lub dowolnymi innymi. Można też podać nasze spaghetti z tartym twardym serem.

1 komentarz:

  1. To mnie zaskoczyło, no nie pomyślałabym, żeby zrobić spaghetti z chilli, niezłe :)

    OdpowiedzUsuń

Miłego dnia!