wtorek, grudnia 12, 2017

Orzechowe ciasteczka 3 składnikowe

Bardzo proste ciasteczka, które smakują obłędnie. Patrząc na listę składników możesz być zdziwiona, że tylko z tych 3 składników wyjdą jakiekolwiek ciastka, które będą zwarte i kruche zarazem. Jeżeli masz pod ręką słoik masła orzechowego - nie zawahaj się go użyć! :)


Potrzebujemy:

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. 

Z uzyskanej masy odrywamy po kawałku "ciasta" i toczymy kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą z nich lekko spłaszczamy widelcem tworząc charakterystyczny wzorek.

Ciastka wkładamy na 30 minut do lodówki, po czym pieczemy w temperaturze 190 stopni C przez 12 minut. Muszą nabrać lekko brązowego koloru.

1 komentarz:

  1. Witam!! Czy zamiast cukru brązowego można użyć zwykłego białego cukru??? 😁 pozdrawiam!!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję Ci Drogi Czytelniku za cenny komentarz :)