22:01:00

Śledzie po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku to mój ulubiony sposób na te pyszne rybki, którymi raczę się cały rok, bo je po prostu uwielbiam. Być może to moje przekonanie do kwaśnego smaku powoduje, że tak je uwielbiam. Poznajcie mój przepis na najlepsze śledzie.


Potrzebujemy:


Filety odcedzamy z zalewy i moczymy w mleku przez co najmniej 3 godziny. Następnie ponownie odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki.

Cebule kroimy w cienkie plastry i podsmażamy na oliwie.
Do podsmażonej cebuli dodajemy keczup, cukier, ocet, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz i majeranek. Całość zagotowujemy. 

Do tak przygotowanego sosu dodajemy nasze pokrojone w kawałki śledzie. Całość studzimy i wkładamy do lodówki do przegryzienia się, na przynajmniej dobę.

Pyszności! Smacznego! :)



Przepis został napisany w związku z akcją SEKO "Jedna z dwunastu".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję Ci Drogi Czytelniku za cenny komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...