15:39:00

Fit oreo

Kupowanych oreo nie lubię, nie przypadły mi do gustu, ale ta zdrowsza wersja jest pyszna i przede wszystkim dobra dla naszego ciała. Nie trzeba ich piec. Ten ostatni argument też jest ważny :)
A nadzienie, słuchajcie, to bajka. Ja mam miłość do kokosa zakorzenioną bardzo głęboko, ale masło Kokosowe Planta food to grow powaliło mnie na łopatki. I wiecie co? Wczoraj otworzyłam wielki słoik tego masła, a dziś.. Widać już dno. :( będę tęsknić i ładnie się uśmiechać do dziewczyn od Planty, które robią świetną robotę!  



Potrzebujemy:
Jeżeli używacie migdałów że skórką należy zalać je na 10 minut wrzątkiem, po czym odcedzić i z łatwością obrać ze skórki.

Obrane i lekko osuszone migdały wrzucamy do blendera razem z kakaem, miodem, solą i 60 g masła kokosowego. Miksujemy tak długo, aż masa będzie widocznie się lepić. Kawałeczki migdałów mają być wciąż widoczne. Tak przygotowaną masę wkładamy do lodówki na około 10 minut.

Po krótkim leżakowaniu z masy toczymy małe kuleczki, które rozpłaszczamy, lekko poprawiamy, aby przypominały okrąg i układamy na tacce, którą będziemy wkładać do zamrażarki. Kiedy już ulepimy nasze krążki, wkładamy je do zamrażarki na około 10 minut.

Po tym czasie upewniamy się, że ciasteczka odchodzą z łatwością od tacki. W razie konieczności możecie sobie pomóc jakimś płaskim i cienkim narzędziem. 

Na jedno ciasteczko nakładamy sporą łyżeczkę masła kokosowego i przykrywamy drugim ciasteczkiem. Tak postępujemy do samego końca.

Ciasteczka przechowujemy w lodówce.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję Ci Drogi Czytelniku za cenny komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...