11:02:00

Parówki w cieście twarogowym

Ciasto twarogowe bardzo przypomina ciasto francuskie, a jest przy nim o wiele mniej pracy. Nawet proporcje są tak łatwe do zapamiętania, że nie potrzeba wielkiej filozofii. Zagniatasz ciasto i gotowe! Przy cieście francuskim jest sporo pracy, a nie zawsze jesteśmy w stanie uzyskać zadowalający efekt. Można je przygotować zarówno w wersji na słodko jak i na słono, ale samymi dodatkami sprawimy, że zyskają oryginalny smak. Spróbujcie przygotować takie serce dla drugiej połówki w święto zakochanych.



Potrzebujemy:
Ser rozkruszamy w dłoniach, masło kroimy na mniejsze kawałki, wszystko razem zarabiamy do połączenia się składników.

Ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości około 3 mm, tniemy na paski o szerokości 1/3 parówki.

Wspomniane parówki dzielimy na 3 równe części (każdą z parówek), owijamy w 1 warstwie ciasta i układamy pionowo w foremce.

Na środku ustawiłam foremkę do wycinania ciastek - również w kształcie serca, która stworzyła miejsce na sos, w romantycznym stylu.

Całość pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 30 minut.

Po upieczeniu na środek wlewamy ulubiony sos.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję Ci Drogi Czytelniku za cenny komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...