wtorek, lutego 27, 2018

Kotlety z wątróbki

Ludzie dzielą się na dwa typy:
  • wielbiący wątróbkę,
  • nienawidzący wątróbki.
Ja należę do pierwszego typu ludzi. Uwielbiam wątróbkę drobiową pod każdą postacią, Nikt w moim domu nie podziela miłości do wątróbki drobiowej i wieprzowej, więc całą porcję mam dla siebie. Żartuję, nie zjadłabym aż tyle, dzielę się z rodzicami, którzy podzielają moją miłość do podrobów.

Przepis na kotlety z wątróbki jest bardzo prosty, a same kotleciki z wątróbki smakują świetnie, szczególnie ze smażoną cebulką i chrupiącymi ziemniaczkami.

wątróbka z cebulką

Potrzebujemy:
Cebulkę i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy je na patelni z dodatkiem oliwy.
Wątróbkę drobiową kroimy w kostkę, dodajemy do niej jajko, utarty na drobnych oczkach ser, przyprawy, mąkę i usmażoną cebulkę z czosnkiem. Masę na kotlety z wątróbki dobrze mieszamy.

Na rozgrzaną patelnię kładziemy łyżką nasze kotlety z wątróbki. Smażymy je pod przykryciem do zezłocenia z obydwu stron. 

Kotlety z wątróbki drobiowej podajemy z podsmażoną czerwoną cebulką i ziemniaczkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miłego dnia!