11:00:00

Kotlety z wątróbki

Ludzie dzielą się na dwa typy:

  • wielbiący wątróbkę
  • nienawidzący wątróbkę
Ja należę do pierwszego typu ludzi. Nikt w moim domu nie podziela miłości do wątróbki, więc całą porcję mam dla siebie. Żartuję, nie zjadłabym aż tyle, dzielę się z rodzicami, którzy podzielają moją miłość do podrobów.


Potrzebujemy:
Cebulkę i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy je na patelni z dodatkiem oliwy.
Wątróbkę kroimy w kostkę, dodajemy do niej jajko, utarty na drobnych oczkach ser, przyprawy, mąkę i usmażoną cebulkę z czosnkiem. Całość dobrze mieszamy.

Na rozgrzaną patelnię kładziemy łyżką nasze kotlety. Smażymy pod przykryciem do zezłocenia z obydwu stron. 

Podajemy z podsmażoną czerwoną cebulką i ziemniaczkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję Ci Drogi Czytelniku za cenny komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...