21:15:00

Placuszki z bryndzą i sosem z rydzów

Delikatne kremowe placuszki z pysznym grzybowym sosem. 
Zarówno bryndzę jak i rydze w zalewie dostaniecie w najpyszniejszym górskim sklepie internetowym. Wyroby Naturalne to numer 1 specjalizujący się w górskich przysmakach. W razie, gdybyście nie znaleźli tego, czego potrzebujecie, wystarczy napisać i wszystko da się załatwić. :) 

Rydze w zalewie solonej są sprężyste, ich struktura i smak jest w całości zachowany. O tej porze roku warto po nie sięgnąć, właśnie w tej postaci.


Potrzebujemy:

  • 500 g kremowego serka
  • 150 g bryndzy Wyroby Naturalne
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • pęczek posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sos:


Składniki na placuszki łączymy ze sobą dokładnie i smażymy małe placuszki na patelni lekko posmarowanej olejem. Smażymy na złoty kolor z obydwu stron. 

Przejdźmy do przygotowania sosu.

Cebulę kroimy w pióra i podsmażamy razem z przemytymi rydzami pokrojonymi w paski. 
Smażymy całość do momentu, aż rydze zmiękną.

Na koniec dodajemy jogurt naturalny oraz cukier i pieprz. Lekko podgrzewamy uważając, żeby sos się nie zważył.

Podajemy od razu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję Ci Drogi Czytelniku za cenny komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...