12:49:00

Paprykarz jaglany z wędzonym serem

Pasta śniadaniowa, którą możecie przygotować w kilka chwil, a będzie ona ciekawą odskocznią od mięsnych dodatków. Wędzony oscypek dodaje jej niezwykłego smaku. Jeżeli chcecie zastąpić w czymś mięso - spokojnie posilcie się właśnie oscypkiem. Oprócz smaku sera doda wędzonego aromatu, który bardzo kojarzy się po prostu z mięsem.


Potrzebujemy:
  • 2/3 szklanki suchej kaszy jaglanej
  • 2 i 1/2 szklanki wody do gotowania kaszy
  • 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego
  • 1/3 świeżego pomidora malinowego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 2 płaskie łyżki miodu, ja użyłam miodu wrzosowego od Wyroby Naturalne 
  • 1 szklanka startego na małych oczkach oscypka Wyroby Naturalne
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oliwy
Kaszę przepłukujemy na sicie, Najpierw wrzątkiem, później długo pod bieżącą wodą. Wsypujemy do garnka, zalewamy wodą, dosypujemy sól i gotujemy do momentu, aż kasz wchłonie całą wodę.

Ugotowaną kaszę studzimy.

Po ostudzeniu całość rozdrabniamy widelcem, dodajemy posiekanego drobno pomidora, koncentrat pomidorowy, paprykę w proszku, miód, starty ser, oliwę oraz przyprawy: sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję Ci Drogi Czytelniku za cenny komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...