18:05:00

Pudding z chia z mango i malinami

Doskonały i zdrowy deser ze słonecznym mango. Konsystencja puddingu z nasion chia pozwoliła mi na stworzenie fantazyjnego wzorku z nektaru z mango. Uwielbiam ten nektar i zawsze zaglądając do sklepu Kuchnie Świata sięgam po dużą puszkę pełną tego przepysznego przecieru. Ze świeżym mango mam zawsze problem, dookoła mnie jest pełno soku, a z pestką ciężko sobie poradzić. Dlatego zazwyczaj wybieram jednak puszkę! :)


Potrzebujemy:

Nasiona chia namaczamy w mleku co jakiś czas mieszając przez około 20 minut. Następnie  ręczną trzepaczką ubijamy namoczone chia, aby powstała pianka.

Piankę pakujemy do słoiczka, odstawiamy na godzinę do lodówki, aby jeszcze bardziej całość stężała. 

Do schłodzonego deseru dolewamy na środek 3-4 łyżki przecieru z mango i drugą stroną łyżeczki zaciągamy skośne wzorki od środka do ścianek słoiczka. Na górę nakładamy maliny i zajadamy ze smakiem! :)


Chciałam Wam jeszcze przedstawić mój wspaniały i prześliczny pień. Czyż nie jest fantastyczny? 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję Ci Drogi Czytelniku za cenny komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...