poniedziałek, maja 28, 2018

Bruschetta z kremowym twarożkiem i kiełbasą

Co powiecie na to, że twaróg w kostce może smakować tak pysznie jak kremowy serek na kanapki typu Almette? To zdecydowanie obniży koszta, polepszy jakość spożywanych przez Was produktów i sprawi, że poczujecie się dumni, że potraficie czarować w kuchni! :) Chcę Wam dzisiaj przedstawić mój sposób na to, jak zrobić z twarogu serek typu fromage. 

Połączenie twarożku i kiełbasy wydaje Wam się dziwne? W moim menu jest to bardzo częste połączenie, a przede wszystkim bardzo smaczne połączenie. Do tego świeże warzywa i jestem w niebie. Tak wyglądają nasze letnie przekąski

twaróg na kanapki

Potrzebujemy:
grzanki z serem

Bagietkę kroimy na kromeczki pod lekkim kątem. Każdą z kromeczek smarujemy lekko oliwą i podpiekamy w piekarniku przez 10 minut w 200 stopniach. Grzanki można też po prostu podpiec na patelni.

Twaróg lekko rozgniatamy widelcem. Dodajemy do niego jogurt, mleko, sól, pieprz i dokładnie blendujemy. Do tak przygotowanego serka typu fromage  dodajemy kwiaty szczypiorku bądź szczypiorek lub pokrojoną w kosteczkę cebulkę.

Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki, pomidora w półplasterki.

Każdą podpieczoną kromeczkę smarujemy twarożkiem, na nim układamy zwinięty plasterek kiełbasy i półplasterek pomidora. Doprawiamy pieprzem. Osobiście nie lubię dosalać pomidorów. :)

przekąska z pomidorem

Dekorujemy nasze bruschetty i podajemy! :) Kremowy twarożek nadaje się idealnie do posmarowania kanapek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miłego dnia!