18:09:00

Bruschetta z kremowym twarożkiem i kiełbasą

Co powiecie na to, że twaróg w kostce może smakować tak pysznie jak kremowy serek na kanapki typu Almette? To zdecydowanie obniży koszta, polepszy jakość spożywanych przez Was produktów i sprawi, że poczujecie się dumni, że potraficie czarować w kuchni! :)

Połączenie twarożku i kiełbasy wydaje Wam się dziwne? W moim menu jest to bardzo częste połączenie, a przede wszystkim bardzo smaczne połączenie. Do tego świeże warzywa i jestem w niebie. 


Potrzebujemy:

Bagietkę kroimy na kromeczki pod lekkim kątem. Każdą z kromeczek smarujemy lekko oliwą i podpiekamy w piekarniku przez 10 minut w 200 stopniach. Można je też po prostu podpiec na patelni.

Twaróg lekko rozgniatamy widelcem. Dodajemy do niego jogurt, mleko, sól, pieprz i dokładnie blendujemy. Do tak przygotowanego serka dodajemy kwiaty szczypiorku bądź szczypiorek lub pokrojoną w kosteczkę cebulkę.

Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki, pomidora w półplasterki.

Każdą podpieczoną kromeczkę smarujemy twarożkiem, na nim układamy zwinięty plasterek kiełbasy i półplasterek pomidora. Doprawiamy pieprzem. Osobiście nie lubię dosalać pomidorów. :)


Dekorujemy nasze bruschetty i podajemy! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję Ci Drogi Czytelniku za cenny komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...