21:46:00

Kwiaty czarnego bzu w cieście naleśnikowym

Kwiaty czarnego bzu to prawdziwe bogactwo witamin i minerałów. Należy jednak pamiętać, aby ani owoców, ani kwiatów nie spożywać na surowo. Lekka obróbka termiczna sprawia, że substancje, które mogłyby nam zaszkodzić są unicestwiane. 


Do przepysznych słodkich i aromatycznych kwiatów w chrupiącym cieście naleśnikowym posypanym obficie cukrem pudrem idealnie pasuje dla zdrowotności kieliszek Pravdy Caramel. Jest to wódka o przepysznym deserowym smaku. Wyczuwa się w nim doskonale przygotowany karmel. Dlatego postanowiłam skomponować jej smak z deserem, niezwykłym deserem, na którego przygotowanie macie niewiele czasu, ponieważ kwiaty nie są wieczne! :)

Wódka ta produkowana jest z doskonałego żytniego spirytusu i krystalicznie czystej górskiej wody. Ponadto jest pakowania w niezwykle przepiękne butelki z "diamentem". To zarówno przepyszny trunek jak i ozdoba. 


Potrzebujemy:
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki schłodzonej gazowanej wody
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 szczypta soli
  • baldachy kwiatów czarnego bzu
Ponadto:
  • olej roślinny do smażenia
  • cukier puder do oprószenia

Wszystkie składniki oprócz baldachów dokładnie mieszamy.  Na patelni rozgrzewamy olej. 
Kwiatów nie myjemy, wkładamy je do ciasta, następnie na patelnię. 
Smażymy do zezłocenia. Podajemy gorące, obsypane cukrem pudrem. 
Ogonki należy odciąć, na przykład nożyczkami, ponieważ są gorzkie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję Ci Drogi Czytelniku za cenny komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...