09:07:00

Buraczana pasta na kanapki z kabanosami

Pieczone buraki w połączeniu z charakternymi kabanoskami wzbogaconymi o smak cheddara to genialny pomysł na śniadanie z energetycznym "kopniakiem".
Buraki możecie przygotować dzień wcześniej, ba, całą pastę możecie przygotować dzień wcześniej, aby rano nie musieć tracić zbyt wiele czasu, którego można spożytkować na sen :)
Buraki pieczone w folii aluminiowej są bardzo wdzięczne, ponieważ cały smak zostaje w ich wnętrzu, a skórka łatwo z nich schodzi. Ja piekę je przy okazji pieczenia w piekarniku innych rzeczy lub we frytkownicy beztłuszczowej przez 30 minut w 190 stopniach.


Potrzebujemy:


Buraka obieramy i dzielimy na 4 części, kabanoski również dzielimy na mniejsze części.

Do malaksera lub blendera kielichowego wkładamy wszystkie składniki i blenderujemy. Możecie zrobić to na gładko lub nie, wszystko zależy od Waszych upodobań. :)


Podajemy na grzankach z natką pietruszki. Smaczego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję Ci Drogi Czytelniku za cenny komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...