22:10:00

Kokosowa panna cotta

Szybki w wykonaniu i niezwykle smaczny deser, na przykład dla miłośników kokosa, albo ludzi, którzy unikają wyrobów mlecznych. :)

Pyszne kremowe wnętrze i chrupiące, uprażone chipsy kokosowe tworzą genialne połączenie!

Możesz go zjeść na ciepło, jak i na zimno. Pamiętaj jednak o tym, że chipsy kokosowe będą smakowały najlepiej, jeżeli uprażysz je zaraz przed podaniem.


Potrzebujemy:

Do rondelka dodajemy śmietankę kokosową, mleko kokosowe, cukier kokosowy oraz kaszę mannę i całość dokładnie mieszamy. Często mieszając doprowadzamy całość do wrzenia i zgęstnienia.

Gorącą panna cottę przekładamy do docelowych naczyń i schładzamy. Przyznam, że tak smakuje mi najbardziej! :)

Przed podaniem prażymy na suchej patelni odrobinę chipsów kokosowych, które układamy na wierzchu naszej panna cotty. 

Synek bardzo chciał za pozować, więc patrzcie kochani! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję Ci Drogi Czytelniku za cenny komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...