17:40:00

Kotlety z białej kiełbasy z kapustą

Bardzo ciekawe i delikatne kotleciki, które rozpływają się w ustach. Dzięki temu, że w swoim składzie mają aromatyczną kiełbasę w zasadzie nie trzeba się było głowić co dodać, aby były naprawdę smaczne. Świeża kapusta nadała im miękkości, co ja ubóstwiam w kotletach mielonych. Nie lubię kiedy są twarde :)


Potrzebujemy:


Kapustę szatkujemy i dusimy na oleju z dodatkiem soli i odrobiny wody. Musi zmięknąć i odparować cały sok.

Do malaksera wkładamy cebulę i ją szatkujemy. Następnie dodajemy podduszoną kapustę oraz obraną z osłonek kiełbasę. Blendujemy aż powstanie nam masa jak na kotlety mielone.

Do masy na kotlety dodajemy jajka, kaszę mannę, sól oraz pieprz i dokładnie mieszamy. Odstawiamy gotową masę na około 15 minut, aby kasza manna wchłonęła nieco wilgoci.

Na talerz wysypujemy mąkę do obtaczania kotlecików. Łyżką nabieramy część masy i obtaczamy ją w mące tworząc zgrabnego kotlecika. Po utoczeniu kilku rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju i smażymy nasze kotleciki z obydwu stron na rumiano.

Ja podałam kotleciki z surówką z kapusty i buraczków oraz podsmażanymi ziemniaczkami. Smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję Ci Drogi Czytelniku za cenny komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...