16:23:00

Spaghetti z sosem pieczarkowym z frankfurterkami

Mam dzisiaj dla Was bardzo szybkie i przepyszne danie. Makaron - spaghetti - mój ulubiony. Dobrze ugotowany będzie sprężysty i smaczny. Sos pieczarkowy to naprawdę góra 15 minut roboty, nieco dłużej niż gotuje się makaron! Proponuję zacząć przygotowywać danie właśnie od niego. No i doskonałe smażone frankfurterki, które nadają charakteru. Usmażone krążki tych soczystych kiełbasek smakuję naprawdę doskonale! :)


Potrzebujemy:
  • 500 g pieczarek
  • 1 czerwona cebulka
  • 2 łyżki masła
  • 200 g śmietanki 30%
  • 1 opakowanie makaronu spaghetti
  • 1 opakowanie frankfurterek Henryk Kania
  • sól, pieprz

W niewielkim garnku rozgrzewamy masło i dodajemy do niego pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Solimy i szklimy co jakiś czas mieszając. 
W międzyczasie kroimy nasze pieczarki na mniejsze kawałki. Mogą to być zarówno plasterki jak i pieczarki podzielone na 4 - 6 części. Pieczarki podsmażamy około 3 minuty, po czym dodajemy śmietankę i lekko ją odparowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Kiełbaski kroimy w talarki i podsmażamy na suchej patelni do momentu aż się zarumienią.

Makaron gotujemy wg wskazówek producenta.

Danie podajemy od razu po przygotowaniu.


Cudowny kaktusik od Ewy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję Ci Drogi Czytelniku za cenny komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...